Restylane                                                                                                        
 
 
Beauty     Esthetische behandeling
 
 
Restylane is een opvulmateriaal dat bestaat uit hyaluronzuur, een natuurlijk bestanddeel van onze eigen huid. Hyaluronzuur geeft onze huid elasticiteit en veerkracht, maar reguleert vooral de vochtbalans van onze huid. Met het klimmen der jaren zijn wij steeds minder in staat om zelf hyaluronzuur aan te maken en ontstaan tevens onze eerste rimpels. 
 
Wat doet Restylane met de rimpels?
Restylane is geschikt voor de behandeling van allerlei soorten rimpels, diep en oppervlakkig, maar is ook zeer geschikt voor lipvergroting. Door een behandeling met Restylane worden dus niet alleen uw rimpels opgevuld, maar is er tevens een herstel van de vochtbalans. In overleg met uw arts en afhankelijk van de diepte van uw rimpels, kunt u kiezen uit Restylane, Restylane Touch, Restyalne Perlane of Restylane Lipp.
 
Waarom rimpels behandelen met Restylane?
Het is op basis van 100% biologisch afbreekbaar materiaal. Het is veilig en niet permanent maar wel met een langdurig resultaat en dat is een groot voordeel! Steeds meer mensen kiezen voor niet-permanente injectables. Het belangrijkste argument is de veiligheid. De cliënt loopt geen risico terwijl het resultaat optimaal is. Het product heeft een goede viscositeit waardoor het prettig is om mee te werken. Restylane is één van de weinige dermal fillers die FDA goedkeuring heeft, wat een garantie is voor veiligheid.
 
Zijn er bijwerkingen?
Restylane is een vulmateriaal dat al tientallen jaren wereldwijd veilig wordt toegepast. Het is echter nooit voor 100% uit te sluiten dat er geen complicatie kan optreden. De kans op complicaties is met Restylane heel erg klein maar soms wordt een allergische reactie met zwelling gezien. Mocht dit optreden dan is deze bijwerking van tijdelijke aard en verdwijnt met een aantal dagen vanzelf. Aanvullend kan een behandeling met medicamenten noodzakelijk zijn.
 
Hoe verloopt de behandeling in de praktijk?
Een behandeling met Restylane hoeft over het algemeen niet te worden verdoofd, gezien het dunne naaldje waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Na de behandeling wordt het ingespoten gebied gekoeld met een coldpack om eventuele zwelling tegen te gaan.
 
Hoe lang houdt het effect aan?
Niet iedereen reageert op dezelfde manier op de injectables. Hoelang iemand van een behandeling met Restylane profiteert is heel individueel en afhankelijk van veel factoren, zoals de huidstructuur, de levensstijl, de leeftijd en de injectietechniek van de arts. De ervaring leert dat een touch-up en vervolgbehandelingen bijdragen aan de duurzaamheid van de behandeling. De meeste mensen kiezen ervoor zich
binnen 6 maanden tot een jaar weer te laten behandelen.