BEAUTYBLOG NOBLESSE OBLIGE


Dagcreme, een belang - woensdag 6 december 2017

Wat is nu voor jou een goede dagcrème.

Het is even geleden dat ik mijn laatste blog geplaatst heb. De reden daarvoor is dat er aan het begin van dit jaar bij mij een tumor is ontdekt. Ja nu behoor ik ook tot deze club.

Wanneer ik spanning voel dan ging of gaat dat altijd op mijn darmen zitten. En ja daar kwam dus ook mijn tumor tevoorschijn. Gelukkig heeft mijn lichaam mij op tijd gewaarschuwd en is met één operatie alles verwijderd, het ding, de boosdoener.

Schrik nummer twee volgde toen de oncoloog vertelde dat zijn advies was om toch een chemokuur er achteraan te doen, voor het geval dat er toch nog een fliebeltje in mijn lijf aanwezig zou kunnen zijn.

Jaren geleden heb ik mij verdiept in huidveranderingen en gezichtsbehandelingen voor mensen met kanker toch is het anders als dit jezelf overkomt. Nu ben ik ook ervaringsdeskundige. Dit zie ik echt als een verrijking voor mijn salon.

 Vandaar nu deze blog over de dagcrème.

Iedereen, zowel man als vrouw moet een dagcrème gebruiken. Je gezicht en hals gaan door weer en wind, zelfs je handen doe je in de winter in handschoenen. Maar ook, je ziet er echt beter uit! Verzorgder, ondanks dat je gevoel soms bluh is dan nog met een likje crème kan dit iets uitmaken.

Ik zou je wel bergen informatie kunnen geven van wat er allemaal voor een geweldige stoffen in de crème zit maar zit je daar op te wachten. Daarnaast is mijn ervaring dat wat door één als prettig ervaren wordt niet bij een ander past. Het meest belangrijke ben jezelf. Wat past jou, een dikke crème of juist een fluide, een crème die ruikt of juist niet, een crème die je de hele dag voelt of juist één die je ’s morgens opbrengt en die jou de hele dag laat stralen. Daar zul je toch wat tijd in moeten investeren om tot de juiste crème te komen. En wat is dan niet handiger dat wij bestaan, de schoonheidsspecialist. Wij weten wat er in de crème zit, met een gezichtsbehandeling zien en voelen we de structuur van de huid, met een goed gesprek weten we wat er bij jou speelt, wat je wensen zijn m.b.t. het gevoel.

Het laatste half jaar heb ik ook gemerkt dat de chemokuur op mijn aderen in mijn gezicht werkt wat ik ook vaak zie bij zwangere vrouwen. Maar ook dat ik niet te heftige crèmes of scrubs moet gaan gebruiken omdat dat alleen maar schade aanricht. De huid is dunner en veel gevoeliger. Dat wist ik natuurlijk wel maar toch wilde ik wat dingen bij mezelf uitproberen, even kijken wat voor een uitwerkingen dat had. Wel voorzichtig natuurlijk want ik was er niet bij gebaat om dagen met een blauw of rood hoofd te lopen.

Wat ik ook wel eens zie zijn sites waarbij je dan een vragenlijst invult en hoepla je juiste crème komt eruit. Net als de sites bij verkiezingen om tot de juiste partij te komen om op te stemmen heb ik zo mijn bedenkingen voor de cosmetica sites. Het is zo onpersoonlijk.

Daarom mijn advies Dames en Heren. Geef jezelf een gezichtsbehandeling cadeau bij een schoonheidsspecialist en laat je adviseren!

Ik heb me ook laten adviseren door mijn oncoloog. Ik heb zijn advies opgevolgd maar kwam er toch achter na vier chemo’s dat dit niet was wat bij mijn lichaam paste. Ik ben in gesprek gegaan met de oncoloog en samen zijn we tot een betere dosis chemo gekomen waar ik me veel beter bij voel.

Jij bent het waard.

Hartelijke groet, Ivonne

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >